Magento installatie – opnieuw installeren na internal server error 500 na invoeren database gegevens

  • Berichtcategorie:Blog

Wil je Magento opnieuw proberen te installeren maar kom je niet meer in de installer? Krijg je een foutmelding als je voor de tweede keer een installatie van Magento wil doen nadat je een interne server fout (error 500) hebt gekregen bij je eerste installatiepoging? Lees dan onderstaande tips om je Magento installatie alsnog succesvol af te ronden.

Wanneer je zelf een installatie van Magento aan het uitvoeren bent kan het wel eens voorkomen dat je een internal server error (500) krijgt tijdens de installatie. De oorzaak van dit probleem zit vaak in de configuratie van php.ini of de rechten van de mappen van Magento. Ter volledigheid, in php.ini moet je goed opletten dat de volgende drie waarden zijn aangepast naar:

max_execution_time = 18000
max_input_time = 18000
memory_limit = 1024M

Wat betreft de rechten van de mappen, zorg ervoor dat de volgende mappen (en al hun onderliggende mappen) de juiste permissie geven. (777 writable).

1./lib/
2. /media/
3. /var/

Nu je deze twee wijzigingen hebt doorgevoerd zou je graag opnieuw een installatie van Magento willen starten. Het enige probleem is dat als je de installer wilt starten je een foutmelding kan krijgen zoals onderstaande:

There has been an error processing your request

Exception printing is disabled by default for security reasons.

Error log record number: 384102301294

Wat je moet doen om opnieuw een installatie van Magento uit te voeren, zonder alle bestanden te wissen en alles opnieuw te FTPen is eigenlijk heel simpel. Haal het bestand local.xml weg (deleten dus) uit de map /app/etc.

Nu wil je installer wel opnieuw starten. Loopt je installatie vast omdat er te weinig resources beschikbaar zijn in je server configuratie (wat dus wel te tunen is, zie boven) dan kan ik ook aanbevelen om je database te wissen / legen voordat je opnieuw start.

Dit heeft mij al meerdere keren geholpen, bij het installeren van Magento op bestaande servers of hostingpakketten van klanten loop ik wel eens tegen deze problemen aan. Ingteractive.com biedt ook geoptimaliseerde hostingoplossingen voor Magento. Vraag naar de aantrekkelijke tarieven en mogelijkheden die Ingteractive.com kan bieden voor Magento webshop ontwikkeling en Magento hosting.