AB-testingDenkt u dat uw conversie nog verder kan worden geoptimaliseerd? Wij ook! De conversie kan altijd hoger en er zijn altijd voldoende kansen en wij hebben altijd voldoende ideeën om het conversiepercentage nog verder om hoog te krijgen. Het veranderen van de actie button naar een meer contrasterende kleur kan al resulteren in hogere conversie cijfers, maar hoeveel? En wat kunt u nog meer doen om het aantal bezoekers op uw webwinkel om te zetten naar klanten of herhaalaankopen? Middels onze A/B-testen maken wij de verandering in conversie zichtbaar, zodat u weet wat u moet (laten) doen.

Ideeën voor het verhogen van de conversie van uw webshop of website
Wellicht heeft u zelf al ideeën over aanpassingen, of misschien niet. Door onze ervaring hebben wij al een goed gevoel bij wat kan werken en wat niet. Waar zitten de quickwins? Straalt de webwinkel voldoende vertrouwen uit, is de actie button goed te zien, zijn de productfoto’s of video’s duidelijk genoeg, wordt er hulp geboden bij het kiezen van de juiste maat of kleur en hoe snel laadt de webpagina eigenlijk? Staan de belangrijkste elementen boven “the fold”? Indien u geen idee heeft wat u nog kan doen, neem dan zeker met ons contact op, we zijn zeer ervaren en uiterst creatief in het bedenken van conversie- en usability verhogende aanpassingen.

Webdesign consultancy en usability analyse
Laat ons helpen nieuwe ideeën te genereren en laat ons testen en analyseren om te kijken of we de conversie nog verder kunnen optimaliseren. Wij beginnen met een korte intake en doen vervolgens een quickscan van de webshop of webpagina waarbij wij ons richten op de design issues en gebruikersvriendelijkheid (usability) van de website. Op basis van deze analyse en een persoonlijk gesprek zal er een voorstel worden gedaan van de aangepaste variant, welke vervolgens kan worden getest.

De A/B-test : weten wat werkt
Nadat we gezamenlijk een aangepaste variant hebben ontwikkeld (copy van de tekst, layout, plaatjes of kleuren) zal de A/B-test worden opgezet om de aangepaste variant (B) te testen ten opzichte van de controle variant (origineel, A). Er zal een stukje code danwel aanpassing worden gemaakt op de webshop / website om de resultaten te kunnen meten. Hierbij worden de bezoekers opgedeeld aan de hand van hun IP adres (even vs. oneven). Afhankelijk van het IP-adres zal er een verschillende versie van de webpagina worden getoond. Nadat er voldoende data is verzameld kunnen er conclusie worden getrokken welke versie het beste heeft gewerkt.

Naast A/B testen zijn er ook mogelijkheden om multivariate testing te doen. Het voordeel van deze methode boven A/B testen is uiteraard dat je meerdere variabelen in één keer kan wijzigen. Het nadeel is echter dat u wel redelijk wat traffic op uw website nodig heeft om al deze configuraties voldoende te laten langskomen. Hierdoor kan de test lang duren of onvoldoende testresultaten halen om goede conclusies te kunnen trekken.

Optimaliseren, testen, implementeren en opnieuw?
Nadat de resultaten zijn geanalyseerd kan de aanpassingen worden geïmplementeerd. Eventueel kan er nu een nieuwe A/B-test worden opgezet om de resultaten nog verder te optimaliseren, immers, er is altijd wel weer iets te verbeteren. Wanneer de B-variant meer dan 10% hoger conversiepercentage heeft dan is er zeker aanleiding voor een nieuwe test waarbij kleinere varianten worden getest om het optimale en maximale resultaat te halen.

[SI_calltoaction type=”1″ title=”Direct meer sales?” title_color=”#ff0066″ description=”Het rendement op A/B-testen en webdesign optimalisatie is groot. Immers een verhoging van de conversie is een directe verhoging van de omzet. Bovendien worden andere elementen in de marketingmix, zoals de promotie, ook een stuk effectiever (en dus lagere kosten per verkoop!) wanneer er sprake is van een hogere algemene conversie. Nieuwsgierig wat wij voor uw webwinkel of webshop kunnen betekenen? Wacht niet langer en start zo snel mogelijk met het verhogen van de conversie van uw online channel!

Neem vrijblijvend contact met ons op middels het contactformulier of bel ons op 0318 – 847060. ” link=”http://www.ingteractive.com/?page_id=444″ button_cta=”Contact formulier” bg_color=”rgba(240,240,240,0.50)” icon_1=”fa-empty” desc_color=”#5b5b5b” icon_2=”fa-empty” icon_3=”fa-empty” item_img=”http://www.ingteractive.com/images/2015/01/AB-testing.png”]