Je bekijkt nu Samsung C460W resetten wanneer drum leeg is

Samsung C460W resetten wanneer drum leeg is

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Je kan natuurlijk een nieuwe¬†Samsung CLT-R406 drum/imaging unit kopen wanneer je melding krijgt “Replace imaging unit” krijgt. De levensduur van de imaging unit is ongeveer 20.000 bladzijden voor zwart of 50.000 afbeeldingen, wat het eerste wordt bereikt. De Samsung C460W printer maakt daar een inschatting van door de printjes te tellen. De levensduur van de imaging unit is voorbij wanneer dit aantal prints wordt bereikt. Er verschijnt dan de boodschap Replace Imaging Unit (Vervang imaging unit) op het display van het bedieningspaneel om aan te geven dat de imaging unit vervangen moet worden. Anders stopt uw machine met printen. Nou kan het natuurlijk zo zijn dat de imaging unit nog gewoon prima is, het is dan een beetje zonde van het geld om een nieuwe te kopen, vooral als je veel tekst print. Een nieuwe drum / imaging unit kost al snel 70 – 100 EUR. Ik vroeg me af of de teller niet te resetten was. En na een beetje onderzoek heb ik uitgevonden hoe dat kan.

Een chip kopen en installeren
Je ziet allerlei filmpjes en websites waarop de suggestie wordt geboden om de chip te vervangen van de drum unit. Bij inspectie van mijn Samsung C460W bleek dat deze helemaal niet een chip heeft op de drumunit. Ik heb ook nog een C410W daar kon ik hem wel vinden maar op de C460W niet. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Er bestaat een slimmere manier.

Tellers herstellen in Tech mode zonder chip
Door een handige combinatie van de volgende toetsen wanneer de printer is opgestart kom je in de “Tech mode” waar je de tellers van de printer (in dit geval de Imaging Unit) kan resetten. Gebruik de volgende combinaties (met een pauze van ongeveer 500 ms per knopcombinatie) : MENU, BACK, LEFT, RIGHT, OK, STOP / CLEAR, MENU. Je krijgt nu als het goed is te zien in het display “Tech mode”. Toets op OK en ga naar het “Tech Menu”. Kies Data Setup en vervolgens Clear Counter (Ctr). Hier kies je vervolgens “Imaging Unit”. Er wordt om een wachtwoord / code gevraagd, dit is : 1934. Je kan de cijfers veranderen met links en rechts, vervolgens druk je op OK om naar het volgende cijfer te gaan van de code. Nadat je dit hebt gedaan is de teller gereset. Start je printer opnieuw op en voila… je kan voorlopig weer even printen!

Hou de kwaliteit van je prints in de gaten, worden ze echt minder, vervang dan alsnog de drum unit. Succes en happy printing!