Plesk 12 installeren op Ubuntu 14.04 LTS

  • Berichtcategorie:Blog

Het serverpark blijft zich uitbreiden bij Ingteractive / Van den Ing Webmarketing. Bij het inrichten van wederom een tweetal nieuwe servers sloeg ik mijn eerdere tutorial erop na waarmee je Plesk 11.5 kan installeren op Ubuntu 12.04. Deze is wat verouderd. Tijd voor een update dus. In de volgende stappen leg ik uit hoe ik Plesk 12 installeer op een Ubuntu 14.04 LTS platform. 

Stap 1 : Download de autoinstaller

Maak in de shell (ssh access is vereist) een tijdelijke directory aan voor de autoinstaller :

cd ..
mkdir pleskinstallatie
cd pleskinstallatie
wget http://autoinstall.plesk.com/plesk-installer

 

Om de installatie goed te kunnen starten is het belangrijk dat de gedownloade installer de juiste rechten heeft om uitgevoerd te kunnen worden. Dit doe je door het volgende commando te gebruiken:

chmod +x plesk-installer


Stap 2 : Opstarten van de installer

Nu kan je de installatie opstarten, gebruik hiervoor het commando :

sh plesk-installer --all-versions

Loop het installatie proces door (paar keer op N rammen). Let wel even op bij het kiezen van de versie. Standaard is de meest recente (testversie) aangevinkt, kies liever voor de laatste stable release (nummertje intoetsen) om bugs / security issues te voorkomen.

 

Stap 3 : Het configureren en eerste keer starten van Plesk

Nu alle stappen zijn doorlopen en de installatie succesvol is gedaan kan je naar de plesk omgeving door het volgende adres in te typen in je favoriete browser :

https://12.34.56.78:8443

Hierbij is 12.34.56.78 het IP-adres van je (nieuwe) server. Je krijgt vast een melding over een SSL certificaat dat kan je negeren. Login met “root” en het password van je SSH toegang. Je krijgt nu de installatie van Plesk te zien en kan vervolgens je wachtwoord veranderen. Succes!