CMS beheer pagina’s in magento geef 404 error

Blog

CMS beheer pagina’s in magento geef 404 error

Krijg je een 404 error wanneer je in het CMS beheer van magento pagina’s wil beheren? Grote kans dat er nog een fout staat in de aanwijzing van de content richting meerdere stores.

Eerder had ik een probleem in Magento. Wanneer is via Magento Admin > CMS > Pagina’s, de content wilde aanpassen kreeg ik een Error 404 Not found melding. Na grondig onderzoek kwam ik erachter dat dit probleem veelal gerelateerd is aan de Multi Store functionaliteit in Magento.

Als ook jij verschillende pagina’s hebt gemaakt voor verschillende winkels in CMS > Pagina’s en de administrator pagina geeft een 404 error, dan ligt de oorzaak van dit probleem waarschijnlijk in het feit dat je eerder wellicht enkele “stores” hebt verwijderd in het beheer gedeelte van Magento. Misschien heb je bij het aanmaken van nieuwe winkels er ook weer wat verwijderd. Dat was bij mij in ieder geval van toepassing. Het heeft me veel tijd gekost dit opgelost te krijgen, om jou tijd te besparen en om voor mezelf te administreren wat ik heb gedaan heb ik besloten dit in een blogje te gieten.

Wanneer je nieuwe winkels hebt aangemaakt en later verwijderd kan het zijn dat deze nog zijn blijven staan in de tabel “cms_page_store” in de magento database. Mijn homepage had een page_id 2 en een andere stuk content had een page_id van 7. Deze stonden nog in de tabel gelinkt aan store_id = 3 en store_id = 4. Nadat ik deze 4 regels uit de tabel had verwijderd kon ik weer in het content management gedeelte komen via het magento beheer panel.

De SQL queries die ik hiervoor heb gebruik zijn :

DELETE FROM `jsw_magento`.`cms_page_store` WHERE `cms_page_store`.`page_id` =2 AND `cms_page_store`.`store_id` =2;

DELETE FROM `jsw_magento`.`cms_page_store` WHERE `cms_page_store`.`page_id` =7 AND `cms_page_store`.`store_id` =2;

DELETE FROM `jsw_magento`.`cms_page_store` WHERE `cms_page_store`.`page_id` =2 AND `cms_page_store`.`store_id` =3;

DELETE FROM `jsw_magento`.`cms_page_store` WHERE `cms_page_store`.`page_id` =7 AND `cms_page_store`.`store_id` =3;

 

PS. Maak eerst even een backup van deze tabel voordat je gaat experimenteren!


  • oktober 17, 2013
  • Geschreven door mark

Meer rendement uit uw website of webshop?