Keyword research met Google Adwords zonder Adwords account

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

In mijn “SEO training voor (beginnende)webwinkeliers” behandel ik het thema zoekwoord onderzoek. Ik adviseer daarbij altijd gebruik te maken van de zoekwoordplanner van Google Adwords. Hiervoor dien je over een AdWords Account te beschikken. Dit schrikt sommige cursisten af omdat ze niet direct willen adverteren via AdWords. Zeer begrijpelijk, gelukkig heb ik daar wat op gevonden. 

Om keyword research te doen kan je, vind ik het, het beste gebruik maken van de zoekwoordplanner van Google Adwords. Om hier gebruik van te maken dien je te beschikken over een AdWords account. Normaal gesproken dien je te registeren en vervolgens ook budget toe te voegen als je nog geen AdWords account hebt. Kortom, dan ben je een kleine investering kwijt zonder dat je eigenlijk wilde gaan adverteren met Adwords. Vervolgens krijg je een hele batterij aan telefonische verkopers van het AdWords team van Google achter je aan. Niet iedereen zit daar op te wachten, gelukkig is daar wat tegen te doen.

Aanmaken AdWords account zonder verdere registratie
Om een AdWords account aan te maken zonder verdere registratie van je bedrijfsnaam, aanmaken van een campagne en het storten van budget t.b.v. deze campagne ga je naar een speciale webpagina : http://adwords.google.com/select/aw

Je kan ook als je al een deel van de normale registratie hebt gedaan (en vastloopt opdat je eigenlijk niet wilt betalen) alle cookies deleten en uitloggen en dan via bovenstaande URL in te loggen. Voila

Waarom je wel gebruik zou moeten maken van AdWords

Ik ben niet tegen het gebruik van AdWords, in tegendeel, ik moedig het gebruik hiervan aan. Als je niet precies weet hoe het werkt en je hier graag advies over wenst, neem dan contact met ons op. Weet dat er een toolkits bestaan die de AdWords campagnes van je concurrenten kunnen monitoren. Erg handig, ook bij het doen van keyword research!