Je bekijkt nu Het verrijken van je webshop met Open Product Data

Het verrijken van je webshop met Open Product Data

  • Berichtcategorie:Blog

0043343103663Er zijn een diverse Open Product Data databases te vinden. Hier kan op basis van een EAN, GTIN, UPC, ISBN of ander productnummer een schat aan informatie worden opgehaald. In dit korte artikel beschrijf ik welke open product catalogi er zijn en welke toegevoegde waarde dit kan bieden voor webwinkels.

De meerwaarde van open product data
De Open Product Data kan je helpen om meer content te bieden op je productpagina’s. In de databases zijn technische details te vinden (specificaties) maar ook productbeschrijvingen. Wanneer je dus snel je productcatalogus gevuld wil hebben, of wilt verrijken met beschikbare afbeeldingen, specificaties en andere data dan kan je dit enorm helpen. Betere content, is betere sales. Maar let op. Veel webwinkels maken al gebruik van dergelijke data. Zorg er dus voor dat je geen 13e in een dozijn wordt. Verrijk je productinformatie met unieke content, zoals eigen productbeschrijvingen, ervaringen van klanten (reviews) en eigen tests door de product experts van uw bedrijf.

Welke Open Product Data databases zijn er?
Hier onder vind je een overzicht van enkele online open product data databases:

Koppeling met webshop middels XML / API

Toegang tot de productdata is de eerste stap. Maar hoe integreer je dit nou in de webshop of website? Sommige databases bieden een (betaalde) API aan. Met wat programmeer werk kan deze data automatisch worden ingeladen bij het aanmaken van producten. Meer weten? Neem contact met ons op!