Website name / blog name weghalen aan begin van de title tag in WordPress

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

In dit korte artikel leg ik uit hoe je de naam van je website / blog kan weghalen in de titel tag. Dit is vooral handig nadat je een SEO plugin hebt geinstalleerd zoals bijvoorbeeld Yoast SEO. Om optimaal gebruik te maken van de functionaliteiten van de plugin dien je een simpele aanpassing te verrichten binnen je (child)template.

Waarom zou je de website name / blog name moeten weghalen aan begin van de title tag in WordPress?

Veel SEO specialisten zijn het erover eens dat Google de eerste woorden in de title tag belangrijker ervaart als de rest van de woorden in de title tag. Kortom, als je de naam van je website vooraan zet in plaats de naam van de pagina of het artikel is je webpagina minder geoptimaliseerd voor een goede positie in Google. Doorgaans kunnen bezoekers je wel vinden op de naam van de blog of site. Bovendien is het voor bezoekers beter als ze zoeken op je naam om op je homepage te komen in plaats van op een dieper gelegen pagina.

Hoe doe ik dat?

In je template (wp-content/themes/templatenaam) directory staat een bestandje : header.php. In dit bestandje moet je op zoek gaan naar de title tag, die ziet er ongeveer als volgt uit :

 <title><?php bloginfo('name'); ?><?php wp_title( '|' ); ?></title>

Wat je moet doen is deze aanpassen met :

 <title><?php wp_title( '|' ); ?></title>

Sla het bestand vervolgens op en pas indien gewenst in SEO Yoast of je andere SEO plugin de configuratie van je titel aan (%%% title %%%).

Tip : om deze functionaliteit bij een volgende update van je template niet te verliezen adviseer ik altijd gebruik te maken van Child Themes. Meer weten over child themes? Bekijk dan mijn blog artikel over child themes.