Ubuntu 12.04 LTS en ProFTPD timeout problemen

  • Berichtcategorie:Blog

Bij een van onze klanten hadden wij te maken met een timeout van een FTP sessie van de beeldbanken die dagelijks werden ververst met daarin de afbeelding van hun occasion aanbod. Hiervoor werd gebruikt gemaakt van OBS en het HEXON platform om de afbeelding van de ruim 120 occasions dagelijks te verversen en up te loaden. Bij een standaard installatie worden er niet expliciet timeout variabelen aangemaakt in de configuratie. Heb je een Ubuntu server en last met het FTPen en ervaar je daarin sessie timeouts? Probeer dan de onderstaande configuratie aanpassing eens.

De oplossing

Het is mogelijk om verschillende timeouts te configureren in de standaard ProFTPd configuratie file. Wanneer je bent ingelogd in de shell als root gebruiker, open het bestand /etc/proftpd.conf (als je niet weet hoe je dat moet doen of nog geen goede editor hebt adviseer ik je nano te installeren via : apt-get install nano).

De timeout variabelen zijn ingesteld per seconde. Je dient deze indien niet aanwezig aan te passen of toe te voegen in het gedeelte van het configuratie bestand:

...
TimeoutNoTransfer 900
TimeoutStalled 600
TimeoutIdle 1200
...

De exacte toelichting op deze variabelen kan je vinden op : http://proftpd.org/docs/directives/linked/by-name.html.

Nadat je de noodzakelijke wijzigingen hebt gedaan dien je de ProFTPd service opnieuw op te starten, dat werkt niet door het commando : service protpfd restart, hiervoor dien je namelijk het volgende commando uit te voeren :

service xinetd restart 

Succes!