Ga eens een dagje kostenbesparen

Blog

Ga eens een dagje kostenbesparen

Als zelfstandige ondernemer ligt de focus vaak op acquisitie, het genereren van new business, de dagelijkse operationele activiteiten en het vinden van nieuwe kansen en het benutten daarvan. In de dagelijkse gang van zaken is dan ook weinig ruimte om eens structureel naar een aantal quickwins te kijken in het besparen van kosten. Met het nieuwe jaar voor de boeg is deze periode wel het juiste moment om eens te kijken naar een paar kosten besparen maatregelen. Waarom? Want juist nu kan je de effecten pakken van de kostenbesparingen, er zijn nog bijna 12 maanden voor de boeg. Mijn advies : ga eens een dagje kostenbesparen?

Een dagje kostenbesparen? Hoe doe ik dat?
Kosten besparen kan erg leuk werk zijn. Alles wat je weet te besparen draagt direct bij aan je bedrijfsresultaat. Hou dit dan ook voor ogen gedurende dag. Om zo effectief mogelijk kosten te kunnen besparen is het belangrijk om te weten waar je kosten zitten. Wat zijn de grote krenten uit de pap? In tijden van crisis kan ik me echter voorstellen dat naar de grootste kostenposten al vaak is gekeken. De winst valt dus ook te behalen in de optelsom van de kleine bedragen of kosten die niet direct op de radar staan. Vraag jezelf bij sommige kosten eens af wanneer je hier voor het laatst naar hebt gekeken. Dit geldt dus ook voor de kleinere uitgaven, want wie het kleine niet eert…..

Waar kan ik kosten op besparen?
Het makkelijkste is te kijken naar een aantal contracten / abonnementen die een vast terugkerend patroon hebben. Klim in de telefoon en bel je huidige leverancier op met de vraag of het goedkoper kan. De kans is groot dat je naar een “churn” team wordt doorgestuurd en goedkopere tarieven krijgt. En dat alleen door even een belletje te plegen. Zo makkelijk kan het dus. Waar kan je beginnen? Denk bijvoorbeeld aan je leveranciers voor:

 • Je mobiele telefoonabonnementen
 • Je vaste lijn / vaste telefoon
 • Je internetaansluiting
 • Domeinnaamregistraties
 • Hostingpakketten
 • Website onderhoudscontract
 • Energie- en gas
 • Verzekeringen
 • Bankzaken
 • Boekhouding
 • Software licenties
 • Verzekeringen

Besparen op telecomkosten

Voor alle telecom gerelateerde kosten ben ik bezig een nieuw concept in de markt te zetten : telecomdieet.nl. Hiermee wil ik zakelijk (en sinds kort ook privé) Nederland op een streng telecom dieet zetten. Afvallen op telecomkosten dus. Kijk eens op : www.telecomdieet.nl om te zien of ook jij kosten kan besparen. Het is super eenvoudig!

Voor domeinnaam registratie, hosting en onderhoud van je website kan je altijd bij ons een benchmark vragen. Wij beoordelen graag of je teveel betaald of dat het goedkoper kan. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen. Wij hebben klanten gezien die enkele tientjes per maand betalen voor een domeinnaamregistratie. Wij bieden al domeinnaamregistraties vanaf 2 euro per maand.

Besparen op verzekeringen

Graag kijken of je autoverzekering of zorgverzekering goedkoper kan? Neem dan ook eens een kijkje op onze vergelijkingssites : www.autoverzekering4u.com en www.zorgverzekering4u.com.

Besparen op payment service providers / internet betalingen

Als eigenaar van een webwinkel met tientallen transacties per dag is het hebben van de juiste payment service provider, de partij die de betalingen tussen webwinkels en klanten faciliteren, een must en een enorm goede kostenbesparing. Ik heb hier een apart blogje over geschreven. Meer weten over het besparen op internet betalingen? klik hier voor het artikel : aanbieders ideal betalingen.

Kosten besparen op eenmalige aanschaf

Maar kostenbesparingen kunnen ook worden gevonden in zaken die geen abonnement of dienst zijn maar wel structureel worden aangeschaft. Denk hierbij aan:

 • Kantoorartikelen zoals papier / enveloppen / etiketten
 • Verpakkingsmaterialen zoals dozen en tape
 • Koffie en water
 • etc

Wellicht zou je kunnen overwegen dit vaker in bulk in te kopen. Het is misschien wel makkelijk om het elke keer bij dezelfde leverancier te doen, maar wanneer heb je voor het laatst gekeken of er goedkopere alternatieven zijn. Een paar zoekopdrachten op internet en je hebt een idee.

Wat betreft verpakkingskosten, ook daar valt een hoop te besparen. Heb je wel eens gedacht aan het recyclen van verpakkingsmaterialen? Goed voor het milieu en voor jou. Wat ik ook vaak zie is dat webshops alles verzenden in dozen. Is dat echt nodig? Met Vechtsportwinkel.com versturen wij niet alleen in verpakkingen en met opvulmaterialen die we recyclen maar versturen we ook in sluitbare plastic enveloppen / zakken. Deze zijn een stuk goedkoper dan dozen en geven veel minder troep bij je klanten. Bovendien is het veel sneller in het versturen. Je hoeft geen dozen te maken en dicht te plakken.

Let op aanbiedingen
Abonneer je op de nieuwsbrieven van je vaste leveranciers en hou de aanbiedingen in de gaten. Maak gebruik van aanbiedingen en koop gelijk wat meer in dan normaal. Zo kan je aan het eind van het jaar aardig wat kosten hebben weten te besparen.

Wij wensen je veel succes met kostenbesparen. Ga er eens een dag voor zitten. Je zal verbaasd zijn wat het oplevert.


 • januari 3, 2013
 • Geschreven door mark

Meer rendement uit uw website of webshop?