Hoe voorkom je het exploderen van je error.log bestanden in een Plesk configuratie

  • Berichtcategorie:Blog

Alle connecties met de webserver en bestandsverzoeken die bijvoorbeeld niet werden gevonden worden geregistreerd in logfiles. Zeker wanneer je enkele security maatregelen hebt genomen (bv. modsecurity) en je graag de logging bij houdt, kan het wel eens gebeuren dat wanneer je server onder aanval is geweest in bijvoorbeeld het weekend, er een ware explosie plaatsvindt met betrekking tot je logbestanden. De oplossing hiervoor kan gevonden worden in “log rotation”.

Uiteraard dien je ook goed te kijken hoe het kan dat er zoveel errors worden gerapporteerd maar dit helpt in ieder geval te voorkomen dat je server zonder diskspace komt te zitten. Ik heb wel eens servers gezien met error logs van meer dan 600 GB!

In dit korte artikel zal ik beschrijven hoe je in Plesk de gigantische logfiles onder controle kan houden middels Log rotation.

1. Log in op Plesk onder je admin account en op de domeinnaam waarvoor je log rotation wilt aan zetten

2. Klik op het tabje “Websites & Domains”

3.┬áKlik op “Show Advanced Operations”

4. Selecteer “Logs”

5. Klik op “View” aan de rechterkant van de domeinnaam waarvoor je log rotation wilt aanzetten

6. Klik op “Log rotation” onder “Tools”

7. Zet deze vervolgens aan. Wanneer je “Switch Off” ziet staan dan betekent dat dat log rotation al aan staat. Hier kan je dan eventueel wat instellingen wijzigen. Klik op “OK” om je instellingen op te slaan.

 

That’s it. Easy does it. Happy logging!