Beste oplossing voor iDeal betalingen: Mollie vs. Multisafepay

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Je hebt een webshop of wilt een webwinkel beginnen en nu is het tijd om de betalingen te gaan regelen. In deze blog zet ik kort mijn kennis en ervaring uiteen op het gebied van online betalingen. Waar moet je op letten, welke mogelijkheden zijn er en welke betaalmethode zou ik adviseren bij bepaalde volumes. Ik hoop dat dit artikel je kan helpen je keuze voor een payment service provider nog beter te maken.

Veel webwinkeliers zijn geneigd om naar de betaaloplossingen te kijken van hun eigen bank zoals de Rabo Omnikassa of Rabo iDeal professional, of bijvoorbeeld de iDeal oplossing van ING. Het grote nadeel, naast de veelal wat hogere tarieven en hoge vaste kosten, is dat deze oplossingen wat lastiger te implementeren zijn. Bovendien bieden de banken maar één betaaloplossing (iDeal) waardoor creditcard transacties of transacties voor Belgische en Duitse klanten al onmogelijk worden.

Toen ik ben begonnen met mijn webwinkels ben ik gestart met verzending onder rembours en via PayPal. Dat was nog in de begin jaren toen je eigenlijk alleen nog kon kiezen uit deze betaalmethode omdat voor kleinschalige of startende webwinkeliers de payment service providers nog veel te duur waren. Gelukkig is daar in de afgelopen jaren verandering in gekomen en zijn er ook voor startende webshops veel mogelijkheden om je betalingen goed en relatief goedkoop te regelen. Na dit eerste avontuur heb ik zelf jaren lang gebruik gemaakt van de diensten van Mollie en heb nu alle betalingen onder gebracht bij Multisafepay. Ik ben altijd zeer te spreken geweest over beide partijen en kan ze allebei dan ook van harte aanbevelen. Met de andere aanbieders heb ik geen ervaring en deze kan ik dan ook niet aan- of afbevelen. In dit artikel zal ik dan ook deze twee aanbieders specifiek onder de loep nemen: Mollie en Multisafepay.

Mollie

Via Mollie is iDEAL gemakkelijk aan te sluiten zonder de gebruikelijke technische en administratieve rompslomp. Mollie hanteert een bedrag van €0,99 per transactie als enige kostenpost. Bovendien heeft u op ieder moment toegang tot uw transactieoverzichten en andere statistieken. Ook kunt u een e-mail of SMS ontvangen bij elke binnengekomen betaling. Mollie is hierdoor dus een perfecte partner op het gebied van iDEAL en is het dan ook niet verbazingwekkend dat Mollie ondertussen op 21.988 websites iDEAL betalingen mag verzorgen. Mollie heeft standaard modules beschikbaar waarmee deze betaalmethode eenvoudig kan worden geïmplementeerd op 30 verschillende webwinkelplatformen waaronder Magento, Virtuemart, osCommerce, OpenCart, PrestaShop, Typo3 Multishop, Cubecart en Tienda.

Multisafepay

MultiSafepay is al ruim 12 jaar partner in online betalen voor webwinkels. Multisafepay zegt Nederlands snelst groeiende Payment Service Provider te zijn. Als specialist in online betalen bieden zij betaaloplossingen op maat voor iedere webwinkel. Multisafepay biedt veel betaalmethoden voor voordelige tarieven. Multisafepay heeft een uitgebreid aanbod van zowel Nederlandse als buitenlandse online betaalmethoden, zoals iDEAL, Bankoverboeking, INCASSO, Cadeaukaarten, Visa, MasterCard, Maestro, het Belgische Mister Cash, het Duitse Giropay en SofortBanking. Ook Multisafepay biedt diverse gratis modules voor verschillende webwinkelplatformen zoals Magento, OpenCube, Virtuemart, osCommerce,CubeCart, WOO Commerce, Drupal, PrestaShop, ZenCart, xCart en nog vele anderen.

Een van de mooiste oplossingen die Multisafepay biedt is de zogenoemde : second chance. Elke webwinkelier kent het fenomeen dat mensen in het laatste gedeelte van het proces toch afhankel. Multisafepay biedt de mogelijkheid om deze klanten binnen 24 uur een reminder mail te sturen om te vragen om de betaling als nog te voldoen. Dit is een conversie booster pur sang. Bij de webwinkels die ik exploiteer heeft dit tot veel extra omzet geleid. Echt een unieke eigenschap van de Connect dienst waar ik zeer over te spreken ben.

Prijsstelling Mollie vs. Multisafepay

Als je kijkt naar de instapmodellen, waar ik in dit artikel wel van uit ga, dan is Mollie ontzettend laagdrempelig. Bij mollie betaal je geen eenmalige en maandelijkse kosten. Het tarief voor iDeal betalingen is 99 cent (excl. BTW). Bij Multisafepay zit het iets complexer in elkaar, hier betaal je bij het Multisafepay Connect 300 product eenmalige aansluitkosten van 74.95 en een maandtarief van 45 Euro (excl. BTW). In dit maandtarief zitten 300 transacties. Bij Multisafepay betaal je voor : transactie en de bancaire kosten. Voor iDeal zijn de bancaire kosten 49 cent (excl. BTW).

Voor de slimme rekenaars onder ons valt dus af te leiden dat als je minder dan 100 iDeal transacties per maand verwacht te doen, je goedkoper uit bent bij Mollie. Het kantelpunt zit hem dus rond de 100 transacties per maand. Dan wordt Multisafepay een stuk goedkoper, bij 300 transacties per maand zou je bij Mollie 297 Euro aan kosten kwijt zijn voor je betalingen en bij Multisafepay 192 Euro.

Conclusie : Mollie of Multisafepay

Voor beginnende en recreatieve webwinkeliers met minder dan 50 bestellingen per maand zou ik adviseren om te kijken naar de mollie oplossing. Voor webwinkeliers die meer dan 50 bestellingen per maand doen zou ik adviseren om toch Multisafepay te overwegen. Waarom? Omdat je via het Multisafepay platform meerdere betaalmethodes in een oplossing kan bieden. Hiermee kan je je markt vergroten naar Belgie en kan je ook betalingsopties zoals overboeking, incasso en creditcard transacties aanbieden. Dit komt je conversie ten goede. Het ligt in je ambitie om te groeien en het niet prettig om de overstap te maken naar een nieuwe payment service provider op het moment dat je webwinkel net lekker begint te draaien. Webwinkeliers die meer dan 100 iDeal transacties per maand doen zou ik sowieso adviseren om Multisafepay te gaan gebruiken, het is niet alleen goedkoper, het biedt ook meer betaalmogelijkheden en heeft de “second chance” functie. Kortom, wil je serieus aan de slag met je betalingen dan is Multisafepay de ideale partner.

Wil jij direct en gratis een account aanmaken bij Mollie voor een betalingsoplossing? Klik dan op de onderstaande link:
Mollie aanvraagformulier

Wil jij direct een Connect 300 pakket aanvragen? Klik dan op de onderstaande link:
Connect 300 aanvraagformulier