Samenwerking : Sneakers Top 10 september 2017

Blog

Samenwerking : Sneakers Top 10 september 2017

Recentelijk hebben we samengewerkt met het creatieve team achter Sneakers4u. De sneakerzoekmachine uit Otterlo was op zoek naar een unieke manier om de meest populaire sneakers overzichtelijk neer te zetten. Na een korte brainstorm kwamen we met het idee van een Sneakers Top 10. Deze zal maandelijks worden bijgehouden.

Wat we hebben gedaan is het volgende. De onderstaande pagina werd aangeboden. De reacties hierop was het moment waarop alles in een keer anders ging.

Hieronder volgt een deel van het artikel :

Sneaker top 3 2017
In deze korte blog zet ik de meest populaire sneakers van september 2017 uiteen. Deze lijst bestaat niet uit de nieuwste en tofste releases maar vooral uit de most wanted sneakers bij het grote publiek. We zetten elke maand een sneaker top 10 neer zodat we de verschuivingen in de populairste sneaker modellen zien. Nieuwsgierig wat er op nummer 1 staat? Het is wederom met stip : de Nike Air Max 2017.

In de onderstaande lijst hebben we de meest gewilde sneakermodellen van september 2017 opgenomen. Het valt op, wanneer we de lijst met bijvoorbeeld een paar maanden terug vergelijken, we een teruggang zien in de populariteit van de Adidas Superstar. Dat is Adidas ook niet ontgaan, het is dus niet voor niets dat ze recentelijk zijn gekomen met een remake / restyle van dit populaire model : de Adidas Superstar 80’s. Die zien we in de onderstaande lijst nog niet terug.

De meest populaire sneakers : september 2017 top 10

1. Nike Air Max 2017
2. Nike Roshe Run
3. Adidas Superstar
4. Adidas ZX Flux
5. Adidas NMD
6. Nike Air Force
7. Nike Air Max 1
8. Nike Air Max 90
9. Asics Gel Lyte 3
10. Nike Air Max 95

De nummer twee in de lijst, de Nike Roshe Run, is nauw verbonden aan een aantal andere modellen : de Nike Roshe One en Nike Roshe Two. De nieuwe Nike Roshe Two Flyknit mogen we daarbij ook niet vergeten. Dit geldt uiteraard ook voor de nummer 5 in de lijst : de Adidas NMD. Deze bestaat uit een groot aantal modellen zoals de C1, CS1, CS2, R1, R2 en bijvoorbeeld XR1. Toch blijft de Adidas NMD ongekend populair en zien we dat dit model de Adidas Stan Smith modellen inmiddels achter zich heeft gelaten. Gelukkig zien we Stan Smith niet afdwalen en langzaam vergaan maar zal deze keihard terugkomen in de nieuwe Adidas Tennis HU series die hij samen heeft ontworpen met niemand minder dan pop- en mode icoon Pharrell Williams. We vragen ons hardop af of we de Adidas Ultraboost in de komende lijstjes gaan tegenkomen. Zal deze de iconen als de Nike Air Force of Nike Air Max 95 verslaan? Of komt de Adidas Stan Smith toch nog terug in de top 10? We houden je op de hoogte!


  • september 15, 2017
  • Geschreven door mark

Mark is Internet specialist en E-commerce ondernemer sinds 2001. Met een marketing achtergrond op verschillende posities binnen de telecom (e-business manager, product marketing & innovatie, marketing manager) is hij in 2013 het creatieve full service internetbureau Ingteractive.com gestart. Daarnaast is hij eigenaar en verantwoordelijk voor de exploitatie van diverse webwinkels (o.a. Sneeuwkettingen4u en Ondergoed4u), marketplaces en vergelijkingswebsites (o.a. Sneakers4u en Horloges4u).

Meer rendement uit uw website of webshop?