Opgelost : Magento geeft “Service Temporarily Unavailable” fout na upload Magento Extensie

Blog

Opgelost : Magento geeft “Service Temporarily Unavailable” fout na upload Magento Extensie

Net met FTP een Magento Extension geupload en je krijgt de foutmelding ““Service Temporarily Unavailable”? Herkenbaar, en dit gebeurd me met enige regelmaat. Gelukkig is de oplossing ontzettend simpel, alleen ik vergeet het iedere keer (weer). Daarom heb ik het voor jou en voor mezelf even in een klein blogje gezet.

Soms geeft Magento bij het uploaden van nieuwe extensions de opdracht om de site tijdelijk offline te halen. Vandaar de foutmelding. Dit is een zogenoemde maintenance flag. Deze kan je verwijderen wanneer je klaar bent. Hoe? Verwijder het bestand “maintenance.flag” in de hoofdinstallatie folder van je magento installatie (root). That’s it!

Succes met de verdere installatie en update van je Magento webshop!


  • april 2, 2014
  • Geschreven door mark

Mark is Internet specialist en E-commerce ondernemer sinds 2001. Met een marketing achtergrond op verschillende posities binnen de telecom (e-business manager, product marketing & innovatie, marketing manager) is hij in 2013 het creatieve full service internetbureau Ingteractive.com gestart. Daarnaast is hij eigenaar en verantwoordelijk voor de exploitatie van diverse webwinkels (o.a. Sneeuwkettingen4u en Ondergoed4u), marketplaces en vergelijkingswebsites (o.a. Sneakers4u en Horloges4u).

Meer rendement uit uw website of webshop?