Hoe kan je in WooCommerce alle productvariaties in één keer aanzetten?

Blog

Hoe kan je in WooCommerce alle productvariaties in één keer aanzetten?

Tegen het einde van het wintersportseizoen zijn sommige sneeuwkettingen op onze webshop Sneeuwkettingen4u helaas wel eens uitverkocht en niet meer beschikbaar. Bij de start van het nieuwe wintersportseizoen moeten deze weer worden aangezet. Omdat er bij deze webshop gebruik wordt gemaakt van 13 producten met daaronder gemiddeld 120 variaties er product is het nogal een tijdrovende klus om handmatig alle variaties weer “ingeschakeld” te zetten (zeker met de nieuwe WooCommerce update). Dat moet makkelijker kunnen dacht ik en dat klopt. In deze korte blog geef ik aan hoe ik dat voor elkaar heb gekregen.

Methode 1 : met het handje
Hoef ik je niet uit te leggen, dat wil je niet toch?

Methode 2 : Met een SQL query

Een andere en veel effectievere manier is de product variaties te vinden met een “private” als status en deze vervolgens te updaten naar “publish”. Hiervoor gebruik je de onderstaande query :

UPDATE wp_posts SET post_status = 'publish' WHERE post_type = 'product_variation' AND post_status = 'private'

That’s it..

Ennuh.. als je nog sneeuwkettingen zoekt : sneeuwkettingen kopen


  • oktober 7, 2015
  • Geschreven door mark

Mark is Internet specialist en E-commerce ondernemer sinds 2001. Met een marketing achtergrond op verschillende posities binnen de telecom (e-business manager, product marketing & innovatie, marketing manager) is hij in 2013 het creatieve full service internetbureau Ingteractive.com gestart. Daarnaast is hij eigenaar en verantwoordelijk voor de exploitatie van diverse webwinkels (o.a. Sneeuwkettingen4u en Ondergoed4u), marketplaces en vergelijkingswebsites (o.a. Sneakers4u en Horloges4u).

Meer rendement uit uw website of webshop?