[FIX] Internal server error 500 na update naar Woocommerce versie 2.3.4

Blog

[FIX] Internal server error 500 na update naar Woocommerce versie 2.3.4

Eerder vandaag de update doorgevoerd van WooCommerce 2.3.4 op onze webshop voor sneeuwkettingen. Helaas kregen we direct na de update een interne server fout voor onze kiezen. Het was niet meer mogelijk de website of het administrator panel te benaderen. Hieronder een korte uitleg hoe we het hebben opgelost en hoe we te werk zijn gegaan.

Stap 1 : check de error logs
In geval van nood altijd eerst de error.log bekijken. Dus in dit geval ook gedaan. Daar vonden kort na het tijdstip van de update de volgende aanwijzing:

mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Class 'WC_Payment_Gateway' not found in multisafepay.php on line 33

Het eerste wat we dus moeten doen is het dichtzetten van de multisafepay plugin.

Stap 2 : tijdelijk weghalen van de Multisafepay plugin
Wij hebben de multisafepay plugins verplaatst (move) naar een tijdelijk mapje en vervolgens geprobeerd de website en het administrator gedeelte benaderen. En dit is gelukt.
Nadat wij weer in het administrator gedeelte kwamen zagen we dat de update niet helemaal lekker was verlopen. Deze hebben we afgerond door o.a. de language update te doen en de WooCommerce plugin opnieuw te activeren.

Stap 3 : het terugzetten van de Multisafepay plugins
We hebben de multisafepay plugins verplaatst van het tijdelijk mapje weer terug in de plugins directory. Deze waren direct weer zichtbaar onder plugins in het administrator gedeelte.

Stap 4 : het heractiveren van de multisafepay plugins
Nadat de plugins succesvol zijn teruggezet moeten ze wel weer worden geactiveerd. Dat kan in het administrator gedeelte door op “activeren” te klikken. Nadat alle plugins weer geactiveerd waren was het tijd om alles even goed te testen.

Hopelijk hebben jullie wat aan de genomen stappen. En wij hopen ook van harte dat met de nieuwe 2.3.4 versie het BTW probleem op de facturen en e-mails is opgelost.
To be continued…


  • februari 18, 2015
  • Geschreven door mark

Mark is Internet specialist en E-commerce ondernemer sinds 2001. Met een marketing achtergrond op verschillende posities binnen de telecom (e-business manager, product marketing & innovatie, marketing manager) is hij in 2013 het creatieve full service internetbureau Ingteractive.com gestart. Daarnaast is hij eigenaar en verantwoordelijk voor de exploitatie van diverse webwinkels (o.a. Sneeuwkettingen4u en Ondergoed4u), marketplaces en vergelijkingswebsites (o.a. Sneakers4u en Horloges4u).

Meer rendement uit uw website of webshop?